Jak jsem vybíral nejlepší Internet Security balík

Verze pro tiskPDF verze

V dnešní době je lepší, bezpečnější a snadnější používat tzv. "Internet Security" all-in-one balíky, kde máte zhrnuté systémy typu firewall+antivirus+antimalware+antispam+antirootkit+webfilter+...

Asi týden jsem projížděl články a fóra a zjišťoval, který je "da best" (zkoumal jsem opravdu hodně parametrů), nakonec jsem došel k tomuto:

Parametry k posouzení:
- učinnost scannerů
- rychlost scannerů
- náročnost na prostředky
- rozšířené bezpečnostní funkce
- bezpečnostní certifikace softwaru
- schopnost imunizace proti kódům, kteří chtějí antivirus vypnout

Kaspersky Internet Security

Pokud máte výkonný stroj, jde vám o vysokou bezpečnost a jste tzv. "advanced user", který rád prolézá nastavení a nevyděsí ho jakákoliv hláška bezpečnostního SW, tak je pro vás dobrou volbou:
Kaspersky Internet Security 2009 - http://www.kaspersky.cz/pages/kaspersky-internet-security-2009

ESET Smart Security

Pokud máte méně výkonný stroj, stále vám jde o bezpečnost a nechcete být od bezpečnostního SW často otravováni (jasně, počátečnímu povolování aplikací se nevyhnete) tak je dobrou volbou:
ESET Smart Security - http://www.eset.cz/eset-smart-security

Detekční schopnosti antivirů jsou téměř srovnatelné.
Kaspersky má schopnější antirootkit scanner.
V testech firewallu si Kaspersky také stojí velmi dobře, zato ESET velmi špatně http://www.matousec.com/projects/firewall-challenge/results.php

I přesto ESET v tomto výběru doporučuji, protože teď (březen 2009) vyšla nová verze Smart Security a v ToDo listu ESETu je vylepšování firewallu, takže se možná dočkáme v budoucnu lepšího scóre.