Bezpečnost v Cloudu 2011

Verze pro tiskPDF verze

První ročník konference a výstavy se koná 28. dubna 2011 v kongresovém centru U Hájků.
Cloud Computing, ať už v podobě drobných aplikací či komplexního řešení, se stal trendem, který změnil ve světě informačních technologií zažité postupy a obchodní modely. Především firmám nabízí sdílení hardwarových i softwarových prostředků pomocí sítě možnost významně snížit náklady na IT, a to v oblasti investiční, licenční, personální a provozní.

Bezpecnost Cloudu

S rozšířením cloudových řešení se také stále aktuálnější stává otázka jejich bezpečnosti. Přestože obecně může Cloud Computing přinést vyšší bezpečnost firemních dat, je spojen i s novými riziky, které je třeba dobře znát a efektivně řídit.
Bezpečnostní témata v rámci Cloud Computingu komplexně pojme konference Bezpečnost v Cloudu. Návštěvníky seznámí nejen s problematikou zabezpečení na straně poskytovatelů cloudových služeb, ale také s hrozbami spojenými s nedostatečnou bezpečnostní politikou firem a nedisciplinovaností zaměstnanců.

Hlavními tématy akce jsou: Data Loss Protection / Data Leakage Protection, sdílení technologií, vnitropodnikové hrozby, identifikace a evaluace rizik v cloudu, zabezpečení uživatelského rozhraní.

Na konferenci své produkty představí nejvýznamnější hráči na trhu, a to nejen v rámci přednášek, ale i ve výstavní části, kde budou návštěvníci moci se zástupci firem diskutovat a ptát se na konkrétní problémy, se kterými se potýkají.
Program konference zahájí nezávislou přednáškou Miroslav Čermák, uvede problematiku rizik Cloud Computingu a poradí, na co se ptát poskytovatelů cloudových služeb. Pokračovat bude David Matějů z RSA, který se zaměří na možnosti autentizace uživatelů a administrátorů, na ochranu citlivých dat, a v neposlední řadě na bezpečnostní monitoring virtuální infrastruktury.

Dále se návštěvníci dozví, jaké výhody nabízí platforma VMware a jak řeší ochranu soukromí a zabezpečení dat ve svých datových centrech společnost Microsoft. Rostoucími nároky na infrastrukturu vlivem cloudových služeb se bude zabývat David Rusín z D-Linku. Program poté uzavře přednáška T-Systems na téma efektivního řízení cloudu a jeho poskytovatelů.

Bezpečnost v Cloudu 2011 se uskuteční v úterý 28. dubna 2011 v pražském kongresovém centru U Hájků.
Podrobný program, spolu s registračním formulářem a profily partnerů a zúčastněných projektů, naleznete na www.bezpecnostvcloudu.cz.