Bezpečnost v Cloudu 2013

Verze pro tiskPDF verze

Co se za rok událo v oblasti cloudu i o právních otázkách se dozvědí účastníci 3. ročníku odborné konference Bezpečnost v Cloudu, která se koná 14. května 2013 v kongresovém centru U Hájků v Praze.

Úvodní odborná přednáška se letos zaměří na legislativní téma právní odpovědnosti datového centra za ztrátu či zneužití dat. Advokát JUDr. Lukáš Jansa ozřejmí typy odpovědností datového centra, smluvní úpravy odpovědnosti, odpovědnosti za škodu způsobenou ztrátou dat, limitaci náhrady škody i trestněprávní odpovědnost datového centra.

Po zvýšení právního povědomí se další přednáška bude věnovat konkrétní otázce ochrany údajů v cloudu. „Požadavky kladené na ochranu citlivých údajů, spolu s rozvojem informačních technologií, přinášejí neustále nové problémy a výzvy, byť se často jedná jen o opakování historické zkušenosti, ale v upraveném balení za cenu „nižších“ nákladů a zvýšené frekvence změn“, vysvětluje přednášející Ing. Pavel Běhal, CISSP, IT Security Expert , T-Mobile Czech Republic a.s.

O nejnovější poznatky v obraně před každodenními útoky na veřejná i privátní cloudová prostředí se s návštěvníky podělí David Matějů, Senior Systems Engineer, RSA, Bezpečnostní divize EMC.

Z dalšího programu uveďme přednášky Cloud: Neptejte se, zda funguje, ale jak je bezpečný (Marcel Jánský, České radiokomunikace), Infrastruktura datových center jako základ dostupnosti cloudových řešení (Jan Míka, APC by Schneider Electric).
Otázku Víte komu, čemu, a proč, filtrujete poštu? položí Robert Houser , Technický ředitel, GFI ČR & SR a o závěrečnou prezentaci na téma Zabezpečený únik dat, šifrování virtuálních prostředí a šifrování datových úložišť se postará Ondrej Valent, Regional Channel Sales Manager, SafeNet
Registrace je již otevřena.

Podrobný program, spolu s registračním formulářem a profily partnerů konference, naleznete na www.bezpecnostvcloudu.cz

Kontakt pro více informací:
Renata Pavlíčková
Tel.: +420-226-066-933
Fax: +420-226-066-934
Email: [email protected]
http://www.expo-net.cz