Novinky z IuRe: Končí letošní kolo nominací do soutěže BBA

Verze pro tiskPDF verze

Cílem činnosti Iuridicum remedium je informační, vzdělávací a kulturní činnost v oblasti lidských práv, ekologie, zemědělství, rozvojové problematiky a účasti veřejnosti na rozhodování. Cílů dosahuje pomocí pořádání výstav, přednášek, besed, bezplatné poradenství, konzultační činnost a zprostředkování informací zájemcům o problematiku.

Končí nominační kolo

Blíží se předávání Cen Velkého Bratra a s ním uzavření nominačního kola. Pokud jste ještě neposlali svého kandidáta, můžete tak učinit nejpozději dne 18.10 do půlnoci na adrese http://www.bigbrotherawards.cz/nominace.html.

Pozvání na předávání cen

Nominace předáme k posouzení odborné porotě. Samotné vyhlášení proběhne v prostoru NoD v Dlouhé ulici dne 13. listopadu 2007 od 19:30. Na akci vás tímto srdečně zveme.

Diskuse nad Národním akčním plánem boje proti terorismu

Zítra v pořadu 20 minut Martina Veselovského bude kolega Filip Pospíšil odpovídat na otázky týkající se Národního akčního plánu boje proti terorismu. Nalaďte si ČR1 Radioužurnál v 17.32 nebo 21.30(r), nebo si následně program poslechněte z archivu.

Záznam z debaty ve Světozoru

Na stránkách http://www.slidilove.cz/ jsme vystavili záznam ze debaty, která proběhla dne 1.10 v pražském kině Světozor. Seznam otázek, na které kolegové odpovídali, najdete na stránce
http://www.slidilove.cz/zaznam_z_debaty_k_filmu_bezni_podezreli_faceless

Z tisku:

Co na mě víš?

Nahlížení jiným do soukromí je nutné tvrdě trestat
http://www.respekt.cz/clanek.php?fIDCLANKU=2019&fIDROCNIKU=2007

Oko tě vidí

Naše města dávno ztratila svou anonymitu a na nás, chodce kráčející po ulicích a vstupující do obchodů, dohlížejí stovky kamer, o nichž nevíme, komu patří. Má tohle soustavné špiclování nějaká pravidla? Existuje nějaký kontrolní úřad, který kontroluje špicly? Jsme monitorováni podle nějakého předpisu či vzorce, nebo si nás může prohlížet kdo chce a jak chce?
http://www.reflex.cz/Clanek29269.html

The Economist: Příchod Velkého Bratra

http://www.respekt.cz/
(Pouze pro předplatitele Respektu :-( )

Se srdečným pozdravem

Marek Tichý
http://www.iure.org/