Security Operation Center – řešení nejen pro velké podniky

Verze pro tiskPDF verze

Jedním z významných partnerů konference IT Security Workshop je letos i společnost RSA, bezpečnostní divize EMC. Program obohatí o velice aktuální téma budování SOC, tedy Security Operation Center. Do problematiky uvede publikum Ivan Svoboda, s praktickou částí pak bude pokračovat technologický specialista RSA, David Matějů. Přednáška se bude věnovat otázkám monitoringu, a to nejen z pohledu informační bezpečnosti a minimalizace rizik, ale i z hlediska kontroly souladu s legislativou či normami.

Pozornost bude také věnována budování SOC v prostředí malých a středních firem, které k tomuto řešení zatím přihlížejí spíše z povzdálí. Návštěvníci také budou se zástupci z RSA moci diskutovat ve výstavní časti akce.
Dalšími tématy v programu konference budou bezpečnost virtualizované infrastruktury, správa událostí napříč sítěmi LAN a WAN, firewallová a antivirová ochrana, monitorovací řešení a další. Přednášky budou doplněny o praktické ukázky a případové studie.

Pátý ročník IT Security Workshopu se uskuteční v úterý 22. března 2011 v pražském kongresovém centru U Hájků. Podrobný program, spolu s registračním formulářem a profily partnerů konference, naleznete na www.itsw.cz.