Security session #0 na Fakultě informačních technologií v Brně

Verze pro tiskPDF verze

Tímto příspěvkem bych Vás chtěl všechny pozvat na mini konferenci o IT bezpečnosti, která se bude konat 22. dubna v Areálu Fakulty informačních technologí na Vysokém Učení Technickém v Brně.

Program

  • Security illusion aka the security fails (M. Hanic, HP)
  • Security monitoring (D. Chromek, Eset)
  • Internetový podvod v praxi (B. Mutina, Zone-H)
  • Zpracování dat pro AVG Identity Protection (A. Karásek, AVG)

Jedna přednáška bude trvat cca 40 minut, bude samozřejmě prostor i pro Vaše otázky.

Vstup

Vstup je zadarmo a může přijít kdokoli. Pokud chcete přijít, prosím vyplňte tento dotazník (z důvodu zajištění dostatečného počtu míst).

Adresa a místo

Posluchárna D206, Fakulta Informačních technologií VUT, Božetěchova 1, Brno.
Akce se koná 22. dubna 2010 (čtvrtek) v 15:00.


View Larger Map

Security session #0 na Fakultě informačních technologií v Brně

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na „Uložit změny“.

uz se tesim ;)

uz se tesim ;)

hm

taky jsem se těšil... pak jsem se podíval na datum :\ Nechapu proc neco takovyho neni treba v Sobotu, pro pracujici lidi kteri jeste nejsou ani z Brna to neni jednoduche :\

Re: proc to neni v sobotu

Duvod je prosty, je to uplne prvni rocnik teto akce a proto byl den i cas zvolen tak, aby vyhovoval hlavne studentum FITu, na ktery je tento rocnik primarne zameren. Nicmene si myslim, ze i pro mimo brnenske je nemala moznost se dostat do Brna na treti hodinu odpoledne (budes si muset vzit pul dne volno). Kazdopadne pokud se akce bude libit (v coz doufam), tak pristi rok nebudeme vahat akci rozsirit a urcite budeme i zvazovat uskutecneni v nepracovni den. Po uskutecneni akce vytvorime nejaky dotaznik abychom meli nejaky feedback od navstevniku a dame moznost se komukoli vyjadrit napriklad i ke dni a casu konani akce.

:)

rad prijdu

pondeli ne!

rad bych prisel, ale tento termin je skutecne nejmene vhodny. v pondeli, kdy je nejvice prace, si to muze dovolit opravdu jen nepracujici student :( priste doporucuji spise konec tydne, nejlepe vikend.

Obrázek uživatele Emkei

Re: pondeli ne!

Ze stejného důvodu nedorazím ani já, v pondělí to jednoduše nelze...

22. dubna!!!

Docela by mě zajímalo, kde ste přišli na pondělí :) asi ste mysleli, že je to tento měsíc. Je to až 22. 4. (22. dubna :))!

Obrázek uživatele Emkei

Re: 22. dubna!!!

Jo ono je to až v dubnu?! Tak to řeknu hned, ne =) V dubnu (čtvrtek) by to šlo...

Obrázek uživatele Stoyan

Zajimave

Vypada to moc zajimave, urcite prijdu se podivat. Snad bude 154 mist v D0206 stacit;)

Jinak kdo by na FITu nahodou bloudil, tady je mapa: http://www.fit.vutbr.cz/FIT/map/fit-2.php.cs

Diky za odkaz, jinak pocitame

Diky za odkaz, jinak pocitame s tim ze nekam dame sipky nebo neco takovyho, aby lidi nebloudili (vzpominam na sve prvni dny na fitu a jak sem se tu vyznal:)), no snad to bude stacit. Je to nejvetsi poslucharna na fitu, ktera byla volna :) Kdyz se to zaplni, tak pristi rok zkusime zabrat D105 :)

Stream

Bude to na streamu?

Re: stream

No online streaming nejspis nebude - jednak na streamu neni moznost polozit prednasejicimu otazku, druhak si myslim, ze je zdrave alespon jednou za semestr se vypravit z koleji do skoly :)
Ale planujeme akci nahravat a zverejnit potom zaznamy (zatim bez zaruky), takze pokud se to nekomu nehodi casove, tak by mela byt moznost se na to podivat jindy.
Kazdopadne - osobni ucast je lepsi z mnoha duvodu.

RE: stream

ano, osobni ucast je jiste mnohem lepsi, kazdopadne ti co se OPRAVDU nemohou dostavit by urcite zaznam ocenili.

RE: stream

chapu, zkusime to zaridit, nemel by to snad byt problem.

RE: stream

mě osobně by nejvíce vyhovoval stream, osobně se tam bohužel nedostanu a po zkušenostech se streamy například z linuxaltu, které do teď nejsou, bych si je nechal od někoho na koleji nahrát.

Nahravat se to bude. Jenze,

Nahravat se to bude. Jenze, ze trochu problem se zpracovanim. Mgr Skokanova, ktera zarizuje strihani prednasek, nestriha externi akce, to si musi zajistit poradatele sami. To bude asi duvod proc streamy z linux altu jeste zverejneny nejsou. My se samozrejme budeme snazit dodat streamy co nejdriv (do to bude), ale v surove podobe (nezkomprimovane, s prestavkami, s prazdnym zacatkem) by jsi to asi nechtel. Az budou streamy zverejneny, objevi se tu o tom zprava.

Jazyk

V jakem jazyce se prednasi? podle plagatu to vypada na cz i eng, v pomeru 2:2

Nevim...

ja to nevim .. ale na me to teda pusobi spis 1:3 :))

Prednaset se bude v cz/sk.

Prednaset se bude v cz/sk.

super

paráda :) sme v čechách tak proč angličtinu žejo :)

Re: super

Sem stejneho nazoru, nepredpokladame zahranicni zadne zahranicni ucastniky (kteri by nerozumneli cesky) a vsichni prednasejici jsou native cz/sk speakri tak proc delat anglicke prednasky.

Sme na Morave :-) (ale ja

Sme na Morave :-) (ale ja vzdycky rad s timdle provokuju)

perfektni

Prvni Security Session byla paradni, hodne zajimave,jedine co me mrzi, ze jsem nemohl byt az do konce

Tak to to by me mrzelo taky,

Tak to to by me mrzelo taky, konec byl nejlepsi.

Výborná akce

Souhlasím, byla to výborná akce.
Já sice chyběl na začátek, ale konec byl naprosto perfektní.
Díky pořadatelům i přednášejícím a doufám, že další ročníky budou následovat.

Diky vsem za ucast a za

Diky vsem za ucast a za komenty, behem vikendu (doufam) sepisu takovy male resume, dale se tu objevi prezentace prednasejicich a taky nasledne zaznamy vsech prednasek (takze i kdyz ste nemohli byt do konce, o vynikajici prednasku Borise Mutiny neprijdete). Jsem rad ze se vam akce libila a ze ma pozitivni ohlas, cloveka to potesi a namotivuje. Urcite zacneme planovat dalsi rok, ktery se pokusime lepe zorganizovat (vime, ze v tomto smeru byli jiste rezervy).

^^

sice jsem se dost musel premlouvat, protze semnou nikdo nechtel jit,ale nakonec jsem nelitoval. Je fakt ze ze zacatku chlapci z avg vypadali trosku nervozne(nevim jmeno ale "fitak co pracuje v avg" trosku mumlal a bylo spatne rozumet(no offense)), ale i kdyz jsem byl jen na pulku(2 prednasky) tak super, skoda ze jsem zrovna mel bodovane cviceni, ale doufam ze priste uz to vyjde lepe :) (a taky skoda ze se to planuje jen jednou za rok ^^')

celkove spokojenost, dobra prace

Obrázek uživatele Stoyan

Chvalim!

Tak i ja se pridavam s chvalou. V prvni rade dekuji organizatorum, kterym patri hlavni dik, ze se vubec takovato akce konala (a navic zrovna na FITu:))

Co se prednasek tyce, kluci z AVG to vzali tak letem svetem, lepsi by mozna bylo vypichnout jen jednu oblast, kterou se zabyvaji a tu vzit trochu vice do hloubky.

Prednaska pana Hanice o soucasnem stavu IT security byla velice sympaticky podana s mnozstvim pro znaleho sice ne novych, ale presto zajimavych informaci celkove pusobicich ucelenym dojmem. Zajimave byly take postrehy z praxe o vecnem boji firemni IT sekce s managementem:) Navic take jeho tricko uzce souvislo s tematem:-P

Treti prednaska pana Chromka shrnovala metody monitoringu. Musim se priznat, ze behem teto prednasky me prepadla unava a prilis jsem nevnimal, takze si z ni nepamatuji moc podrobnosti. Az budou dostupne zaznamy, musim to dohnat:)

A jsme u posledni prednasky. Na tu nezbyva rict nic jineho nez "Wow!". Neco takoveho slyset v ceskem (presneji receno slovenskem:)) jazyce je opravdu unikat. Pan Boris Mutina je opravdu vynikajici recnik, coz dohromady s velmi (opravdu velmi!) zajimavym obsahem tvorilo nevidane kvalitni prednasku. Chvilemi jsem si pripadal jako pri sledovani dobre detektivky, kdy je clovek napjany, jak to nakonec dopadne:) Pan Mutina je bezpochyby IT security kapacita jako hrom a navic to umi podat vynikajicim zpusobem. Dekuji za prednasku.

Jako celek je mi session rozhodne libila a doufam, ze toto byl prvni rocnik budouci dlouholete serie:) Drzim palce!

podakovanie

Prednasajuci zo Slovenska dakuju celemu auditoriu za pozornost. Bolo nam potesenim.

To AVG "protřídili 1TB za 60s"

Hi Avg
Pamatuju si, že ste prezentovali DB problémy - tohle se vám může hodit:
http://scienceblog.com/36957/data-sorting-world-record-falls-computer-sc...