Přihlašte své security projekty do akcelerátoru JIC STARCUBE

Verze pro tiskPDF verze

Zbývá už jen pár dnů, abyste přihlásili zajímavé security a IoT projekty do akcelerátoru JIC STARCUBE.

Do JIC STARCUBE se dosud přihlásily týmy z rekordních 22 zemí, mezi nimi i z Nigérie, Kamerunu nebo Hong Kongu či USA. Do akcelerátoru navíc vstoupili noví partneři – AVG a Konica Minolta. Projekty spojené s IoT a  kybernetickou bezpečností mají ještě poslední necelé dva týdny na vyplnění přihlášky.

JIC Starcube

Budík zvoní o třicet minut později. Kalendář ho informoval, že obchodní partner zrušil ranní schůzku. Spuštění elektrického zubního kartáčku probuzeného uživatele dává signál kávovaru, aby se začal nahřívat. Jakmile majitel zasedá za stůl, reproduktory spouští hudbu, kterou vybral stress skener. Elektromobil spouští program na odstranění sněhu ze skel. Vyhodnocuje dopravní situaci a zprávu o zpoždění do kanceláře.

I takto může vypadat svět IoT neboli zařízení propojených s internetem. „Internet věcí pomáhá lépe zorganizovat denní rutinu a umožňují tím věnovat se naplno důležitějším věcem. Prognózy od International Data Corporation říkají, že v roce 2020 bude na jednoho člověka připadat více než 6 různých globálně propojených wearebles, senzorů nebo spotřebičů,” vysvětluje Vojtěch Krmíček, šéf startupových programů JIC. Týmy můžou nakopnout své projekty blíž k internetové revoluci v programu JIC STARCUBE, do kterého se můžou přihlašovat do 31. července na tomto odkazu.

Proč nastartovat své IoT a ICT bezpečnostní projekty právě v JIC StarCube?

  • vypilovat projekt pomůžou kapacity v oboru jako je zakladatel European IoT Council Rob van Kranenburg, výkonný ředitel společnosti Sensefinity podnikající v IoT Orlando Remédios nebo expertka na UX v IoT Silvia Zimmermann
  • v oblasti ICT bezpečnosti poradí investor Karel Obluk nebo Martin Jansa a David Makovský z AVG
  • partnery akcelerátoru jsou technologičtí giganti, kteří mají s IoT i ICT bezpečností zkušenosti: Flextronics vyrábí elektronický hardware pro IoT a AVG pomáhá řešit bezpečnost i v oblasti IoT, Microsoft prodává chytré hodinky Microsoft Band a IBM poskytuje softwarovou platformu pro vývoj aplikací pro IoT
  • JIC STARCUBE už v minulosti nastartoval IoT projekty jako GINA Software, BRACI nebo Observe Design
  • 40 procent trhu s antiviry ovládají firmy, které jsou dostupné v Brně (AVG, Avast) nebo do dvou hodin cesty (ESET)
  • od firem Microsoft a IBM můžou týmy využít kredit 120 000 USD na rok na jejich služby
  • týmy mají přístup k desítkám prototypovacích zařízení (např. 3D tiskárny, pájecí stanice, osciloskopy, IT testovací zařízení, ale i termokamery, lasery, CNC, klimatické komory,…)
  • mimobrněnští si můžou nechat pokrýt náklady související s účastí v programu (cestovné, ubytování v Brně, …) a vývojem produktu až do výše 100 000 korun pro tým
  • i po skončení akcelerátoru můžou firmy pokračovat s rozvíjením svého podnikání v navazujícím programu JIC MASTER a zároveň mají týmy k dispozici po celou dobu programu i po jeho skončení coworkingový prostor pro práci na projektech

Všechny benefity pro účastníky i další informace k akcelerátoru najdete na jeho webu.

JIC STARCUBE akcelerátor

JIC STARCUBE je nejstarší český akcelerátor. Od roku 2010 akceleroval už 62 startupů, které vytvořily přes 100 nových pracovních míst a získaly investici v souhrnné hodnotě více než 122 milionů korun. Týmy procházejí třemi měsíci nabitými poznatky, workshopy a setkáváním s mentory. Získávají výhody a finanční podporu na testování a prototypování, právní nebo daňové služby, marketing i uhrazení cestovného a ubytování. Podmínkou účasti v akcelerátoru je nově v rámci sedmého běhu aklererátoru postoupení 2% podílu u již existujících firem. K úspěšným firmám, které akcelerátorem prošly, dnes patří například GINA, Skypicker, Reservio nebo Videoflot.

JIC (Jihomoravské inovační centrum) www.jic.cz

JIC podporuje lidi ve vytváření a rozvoji firem, které mění svět. Nabízí služby začínajícím podnikatelům, rychle rostoucím startupům i zavedeným technologickým firmám. Za 11 let existence podpořil více než 200 inovativních společností, inicioval spolupráci vědců a podniků v hodnotě přes 49 milionů korun a v akcelerátoru nastartoval vznik firem, do kterých bylo investováno přes 119 milionů korun. Tím vším přispívá JIC k tvorbě kvalifikovaných míst a posiluje konkurenceschopnost jižní Moravy.

Kontakt pro média: Martina Pelcová, 602 476 863 , [email protected]