Open Source Conference/LinuxExpo 2011

Verze pro tiskPDF verze

Letošní ročník konference a výstavy se koná 19. dubna 2011 v kongresovém centru U Hájků.

Již tradiční akce patří k nejvýznamnějším událostem v oblasti volného softwaru a všeho, co se točí okolo Linuxu. I letos bude zajímavých setkáním vývojářů, administrátorů, IT specialistů a dalších zájemců o Open Source a Linuxová řešení.

OSCON

Druhý ročník Open Source Conference se bude věnovat možnostem, výhodám, vývoji či nasazení OSS, stejně jako souvisejícím obchodním modelům a novinkám v Open Source světě.

Součástí Open Source Conference bude také sekce LinuxExpo jako platforma pro diskusi o profesionálních linuxových řešeních s desetiletou tradicí. Zaměří se na aktuální témata, jakými je například virtualizace na Linuxu či efektivní správa dat. Představeny budou samozřejmě i novinky v Linuxových distribucích.

Bohatý program nabídne návštěvníkům zajímavé přednášky, případové studie, praktické ukázky a doplňující výstavu. Na akci se představí více než desítka menších i větších Open Source projektů. Atraktivním bodem programu jistě bude přednáška zahraničního hosta Sparkyho Rhodese z Googlu, který přiblíží filosofii a proces vývoje projektu Android.

Z tradičních projektů nebude chybět Fedora, Joomla, Ubuntu či openSUSE. Zajímavým příspěvkem jistě bude představení kalendářového serveru SOGo, jeho vlastností a zkušeností s jeho provozováním v univerzitním prostředí. Dále pak například Miro Hrončok z LinuxEXPRESu návštěvníkům přiblíží, jaká užitečná vylepšení přináší nová verze oblíbeného desktopového prostředí Xfce 4.8.

Na scénu se také vrátí Debian, a to prostřednictvím přednášky Petra Krčmáře. Dozvíte se, co nového přináší i co se chystá do budoucna. Těšit se můžete také na Gentoo, Red Hat Enterprise Linux či databázový systém PostgreSQL a další.

Svůj postoj k Open Source a nové zajímavé projekty představí generální partner konference, společnost Microsoft. Dalšími partnery akce jsou Business Systems, Elos Technologies, WinStrom a Centrum výzkumných kontraktů.

Open Source Conference/LinuxExpo 2011 se uskuteční v úterý 19. dubna 2011 v pražském kongresovém centru U Hájků. Podrobný program, spolu s registračním formulářem a profily partnerů a zúčastněných projektů, naleznete na www.oscon.cz