Komplexní ochrana informačních systémů

Verze pro tiskPDF verze

Počítače a informační systémy jsou dnes již neoddělitelnou součástí našich každodenních životů a my jim s velkou lehkostí a samozřejmostí svěřujeme svá cenná, citlivá a důvěrná data. Na ta však ve světe informačních technologií číhá řada nebezpečí: viry, hackeři, spam, ale i přírodní katastrofy či nezodpovědní uživatelé.

Doba, kdy jsme si mysleli, že tato data zabezpečíme pouhým nainstalováním antivirového programu však již dávno pominula. Bezpečnost informačních systémů se skládá z mnoha složek a úkonů, které se navzájem doplňují a spolupracují. Zanedbání jedné složky může mít fatální důsledky pro celý systém. Je tudíž třeba dívat se na otázku bezpečnosti komplexně a z mnoha různých úhlů pohledu. To je cílem odborné konference a výstavy IT Security Workshop.

Třetí ročník IT Security Workshopu nabídne přehlídku bezpečnostních produktů, díky nimž zůstane důvěryhodnost, dostupnost a integrace informací zpracovávaných a uchovávaných ve Vašich informačních systémech zachována.

Odborným partnerem konference je nezávislá poradenská společnost Risk Analysis Consultants. V úvodní přednášce předvede RAC na praktické ukázce synergický efekt bezpečnostního řešení sestaveného z různých produktů. V rámci konferenčního programu se návštěvníci IT Security Workshopu dále například dozví, jaké metody šíření využívají současné počítačové hrozby a jak se proti nim bránit, k čemu všemu může sloužit firewall či jak mohou pomoci SaaS řešení v antivirové či antispamové ochraně poštovních služeb. Partnery konference jsou Eset software, Excello, GFI ČR, Trusted Network Solutions a Ignum.

Letošní ročník IT Security Workshopu se uskuteční v úterý 24. března v kongresovém centru pražského hotelu Olympik Artemis. Podrobné informace včetně kompletního programu a registračního formuláře pro vstup zdarma naleznete na www.itsw.cz.

Za pořadatele:
Pavla Kratochvílová
Exponet s.r.o.
E-mail: [email protected]
Tel.: +420 226 066 933
http://www.expo-net.cz

O společnosti Exponet s.r.o.
Společnost Exponet s.r.o. je pořadatel odborně zaměřených konferencí, veletrhů a výstav. Portfolio služeb zahrnuje i pořádání firemních prezentací, seminářů, tiskových konferencí a společenských akcí a realizaci výstavních expozic a stánků na tuzemských i zahraničních veletrzích. Mezi největší pořádané akce patří konference a výstavy IT Security Workshop, LinuxExpo, Mobile & Wireless Solutions, Data Storage Workshop či IP Telephony Workshop.